duminică, 7 decembrie 2008

Un alt fel de "armă mortală"

Orice pitic are clipa lui de glorie. Nu numai că are clipa lui de glorie dar devine şi un golem. De ce? Pentru că aşa este ursita lui de pitic.

Cristian Pârvulescu a fost unul dintre subiectle de top în primul rând al presei şi în al doilea rând al bloggerilor.

Cine este Cristian Pârvulescu? Un om care a suferit politic? Da. Şi are ce merit?

Vorbesc din prisma unui om al cărui bunic a murit din cauza puşcăriilor comuniste, din ale cărui rude din partea bunicului au intrat câteva la puşcărie. Un om în familia căruia au fost miniştri şi prefecţi în perioada interbelică. Un om al cărui tată a avut origine 1000% sănătoasă şi a avut de suferit.

Asta ca fapt divers. Că toţi bătrânii din familia mea care au suferit din cauza regimului comunist au răposat demult.

Mai ştiu câţiva care au trecut prin puşcăriile comuniste, n-au ajuns celebri şi nici nu vor să ajungă celebri.

Moşul Zaharisit care a ajuns în faţa lui Băsescu a uitat că conform protocolului de la Cotroceni trebuie să transmiţi administraţiei prezidenţiale conţinutul discursului.

Ah, da! Dragi cretini care vă dădeaţi cu presupusul prin ziare şi bloguri, Băsescu ştia din timp ce va spune Pârvulescu. A fost spontan ca pula. Având în vedere că spontaneitatea era pregătită.

Pe fundal se vedeau câţiva telectuali de duzină, sorbind din păhărele de şampanie. Telectuali gen Patapievici. Şi alţii.

Moş Pârvulescu uitase. Şi i s-a tăiat timpul conform protocolului. Şi tot conform protocolului Băsescu a răspuns "spontan" la nişte chestiuni pe care le ştia dinainte.

Aseară la Realitatea, rabinul (este 100% tăiat împrejur) Tănase a creat un Golem. A adus cei câţiva neuroni cât mai are Moş Pârvulescu şi i-a manipulat cum a vrut. L-a făcut să spună ce a vrut. E şi foarte greu să tragi de aţele unui moş zaharisit.

Nu ştiu ce-i cu Cristian Pârvulescu, cât a suferit, cât nu, dar a avut şi el "clipa lui". După câteva zile după ce vor uita toţi de el, fix cu clipa aia va rămâne.

Mă întreb ce ar fi spus Ion Raţiu, Corneliu Coposu şi Ticu Dumitrescu dacă l-ar fi văzut pe Pârvulescu în showurile pe care le-a făcut fără să vrea. Cred că le-ar fi produs milă faţă de el şi mânie faţă de cei care l-au exploatat. Cam asta îmi produce şi mie chestiunea.

Niciun comentariu: