joi, 18 decembrie 2008

Apocalipsa după şoferi II

Nu ştiu câţi aţi văzut azi documentarul Apocalipsa după şoferi de Alexandru Solomon. Am vorbit despre el acum câteva zile şi am zis că este foarte interesant.

Mai comentez doar puţin că în rest nu e nevoie, filmul este făcut de aşa manieră încât concluziile se trag de la sine.

Ca idee de intro, se sugera faptul că traficul bucureştean este doar una dintre manifestările haosului social în care trăim. Complet de acord. Ziarista din Peru spunea că maşinile din România sunt o expresie a nevoii de afirmare socială şi a cataclismelor socio-economice prin care am trecut. De acord cu completarea că, pentru mulţi români, maşina este o prelungire a penisului. Este un atribut care ţine strict de masculinitatea propietarilor. Dacă n-ai maşină, n-ai pulă. Dacă n-ai maşină mare, n-ai pulă mare.

În rest, Alexandru Solomon a surprins perfect ideile esenţiale ale traficului bucureştean. Nu mai zic eu nimic despre documentar pentru că zice el mult mai bine acolo şi e păcat să nu-l vedeţi.

5 comentarii:

Anonim spunea...

unde pot gasi un download?

armamortală spunea...

O să fie reluat la HBO. Dacă vorbesc cu Alexandru cum am intenţia, o să fiu în măsură să te lămuresc şi despre download.

Anonim spunea...

Asta e una dintre minunile blogger.com. Public un comentariu fiind logat şi el îmi atribuie identităţi aleatoare. :D

Anonim spunea...

scuze de pauza. n-am auvut acces la net si a trebuit s-o conving pe sora-mea sa-si reia abonamentul la net aici in insorita Florida... :-)

Deci, de unde pot face rost de o copie a "Apocalipsei"?

armamortală spunea...

Îmi pare rău, deocamdată nu se poate downloada. Se poate vedea doar la HBO.