luni, 22 decembrie 2008

Să-mi iau un brad de plastic?

Nevăr! Ca să stau lângă el şi să zbier:

O brad frumos, o brad frumos
Cu cetina de plastic.

Să încurajez prostul gust? Să fiu mitocan? Să pun poze cu el pe net ca să zică lumea "ia uite ce cocalar"? Mai ales că n-am nici acareturile necesare pentru a se asorta bradul cu ele?

Dacă aveam bibelouri cu ciobănaşi şi pescari, parchet de plastic, icoană de plastic cu leduri, probabil că-mi luam şi brad de plastic. Şi probabil că-mi luam şaorma în loc de sarmale şi caltaboşi. Şi beam pepsi cu vin la masa de Crăciun.

Mulţi nu recunosc că de fapt le e lene să cureţe acele de brad căzute pe jos, că le e lene să umble după brad, că se cacă pe ei pentru câţiva zeci de lei, că au prost gust şi o ţin sus şi tare că "ei este ecologişti".

Hai să vedem cum este cu ecologia:

-ne plângem că sunt foarte multe deşeuri de plastic, în schimb le încurajăm apariţia

-căutăm surse de energie regenerabile în schimb consumăm petrol ca să fabricăm brazi

-urlăm că se taie pădurile ca să ne asigure nouă brazii de Crăciun: se taie o pulă. Brazii de Crăciun sunt special plantaţi în pepiniere. Dacă nu s-ar tăia brazi de Crăciun nici nu s-ar planta. Cei 60 milioane de brazi de Crăciun care ajung anual în casele europenilor produc ceva oxigen până ajung la vârsta de 7-10 ani când sunt tăiaţi

Cum zicea şi Hipopotamul bradul de plastic este bun doar pentru a fi decor tematic pentru pozele de pe hi5 să vadă prinţesele şi băieţii adevăraţi cum te-ai umplut tu de spiritul Crăciunului.

Niciun comentariu: