sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Rapid Copos x Taher

"Nu merge taraba, o închizi", cam aşa a spus Becali şi el rămas fără bani în urma Crizei. Ar avea el ceva bani, că doar a împrumutat pe mulţi care au garantat cu terenuri. Nu numai că banii împrumutaţi au dispărut (nu cu intenţie, dar cam toţi "investitorii" dau faliment) dar valoarea garanţiilor se duce bine spre zero.

Becali când a împrumutat bani se gândea la terenuir construibile pe lângă Bucureşti. Care de la sute de euro pe metru pătrat au ajuns la preţ de teren arabil, cum era şi normal.

Ca atare banii sunt cheltuiţi de cei cărora le-a împrumutat iar dacă vrea să-i execute, execută la preţ de teren arabil.

Nu moare el de foame, dar dacă se impune, închide şi Steaua.

Să ajungem la titlul articolului. Copos a semnat nişte acte cu Taher, alea 8 milioane nu au dispărut. Copos a crezut la un moment dat că-l plimbă pe Taher cu "ia Rapidu', nu-i Rapidu", sperând că îşi revine material şi chiar răscumpără banii de la Taher.

Numai că socoteala din Târg nu se potriveşte cu cea de acasă. Copos, abia dacă mai are bani să-şi plătească cheltuielile în vila în care stă (şi care nici măcar nu mai este a lui) şi încă ar vrea să se rezolve cumva.

De rezolvat, se va rezolva în favoarea lui Taher. Deşi nu ştiu ce va face Taher, rămas şi el fără bani cu echipa Rapid, mai ales că baza "pro rapid" are ipoteci peste ipoteci la bănci, puse de Copos în disperarea de a-şi salva afacerile.

Este simplu: Copos va ajunge boschetar (pentru că are datorii mai mari decât imobilele pe care le deţine), Copos va fi executat silit pentru lucrurile cât de cât valoroase.

Taher va rămâne cu Rapid. Un Rapid în care va băga bani sau nu. Dacă Jiji în căderea lui de la 3 miliarde la 1 miliard nu bagă bani în Steaua, la ce să ne aşteptăm de la Taher?

Taher se jura ca are bani. Care bani şi de unde, nimeni nu ştie. Poate Taher se roagă la Allah să mai valoreze ceva Rapid după ce se execută ipotecile puse de Copos.

Oricum, Copos va deveni homless iar Taher va deveni proprietarul Rapid. Care Rapid va mai însemna ce în afară de jucători? Care jucători au dreptul să rezilieze contractul fiind neplătiţi.

Ideea e cam aşa: Copos se împuşcă, Taher încearcă să mai vândă ce se poate, Rapidul oricum se duce dracului.

Un comentariu:

Beat Blackjack spunea...

What charming phrase